İZMİR'İN FAYTONLARI

BEREKETLI TOPRAKLAR

DOĞU KARADENİZ 2013

BERLIN ve HAMBURG

Ilk Fotograf Sunumum.

4 Temmuz 2010 Pazar

NAPOLI

Italya'da güneye indikçe halkı bizlere benzemeye başlıyor. İnsanlar daha güleç, daha sevecen, daha yardımsever. Napoli de tam bir Akdeniz şehri.

Dante Meydanı




Dante Alighieri
Dante Alighieri (Mayıs-Haziran 1265, Floransa - 14 Eylül 1321, Ravenna) İtalyan ozan ve politikacı.

En bilinen eseri, Ahirete yapılan bir yolculuğu anlattığı İlahi Komedya`dır (La Divina Commedia). Bu eser Cehennem, Araf ve Cennet isimlerinde üç ciltten oluşmuştur














Castel Nuovo
1279 da Kral I Charles icin Pierre de Chaulnes ve Pierre d'Angincourt tarafından yapilmıştır. Bugün Napoli Belediyesi idaresinde halen kullanılmakta ve halkın gezmesine açıktır.



Castel Dell'Ovo (Yumurta Kalesi)
Önceden ada şimdi yarımada olan Megaride de yer alır. Kalenin adı bir ortaçağ efsanesinden gelir. Ayni zamanda büyücü olan Romalı şair Virgil kalenin temeline sağlam olması icin büyülü bir yumurta yerleştirmiştir.


San Francesco di Paola Kilisesi
Piazza Plebiscito'nun güney bölümünde yer alır. 19 yy da Napoli kralı Joachim Murat Tüm meydanı imparator icin sütunlarla planlamış ancak insaatın tamamlanmasi I Ferdinand tarafindan 1816 da gerçekleştirilmistir. Yapı daha sonra kiliseye dönüştürülmüş ve 16 yy da burada bulunan bir manastırda kalan rahip San Francesco di Paola' ya adanmıstır.

Piazza Plebiscito
Napoli'nin en büyük meydanıdır. Adını 2 Ekim 1870 de Napoli'nin İtalya krallığına katılımı icin yapılan plebisitten almiştır.


Hiç yorum yok: