İZMİR'İN FAYTONLARI

BEREKETLI TOPRAKLAR

DOĞU KARADENİZ 2013

BERLIN ve HAMBURG

Ilk Fotograf Sunumum.

6 Temmuz 2010 Salı

FLORANSA

Floransa rönesansın beşiği. Sanata meraklı olanlar bu şehirde en az bir hafta kalmalı derim. Şehire ilk girerken sanki bir tatil kasabasına giriyorsunuz, ama şehir merkezine indiğinizde.... heykeller, müzeler katedraller hepsi muhteşem!..

Piazza Pitti



Ponte Alle Grazie Köprüsünden Arno Nehri Ufizzi Kıyısı


Ufizzi Kıyısından Arno Nehri Karşı kıyısı



Piazza Della Signorina
Italya'nin en meshur meydanlarindandir. 13-14 YY larda yapilip genisletilmistir.


Piazza della Republica
Ortacagda Eski pazar yeri bolgesidir. Bugun de eski binalariyla, cafeleriyle, luks alisveris magazalariyla canli bir yerdir.


Ponte Vecchio
Ponte Cecchio sehrin en eski koprusudur. 1345 de Neri di Fiorovante tarafindan yapilmistir. Her iki yaninda kucuk binalar mevcut olup tam ortasinda yol genislemesi icin bosluk birakilmistir. Evlerin ustunden kopru boyunca Vasari Koridoru gecer. Bu koridorun islevi I. Cosimo nun bir tehlikeye maruz kalmadan Palazzo Vecchio'dan Palazzo Pitti'ye gitmesini saglamakti.




Palazzo Vecchio
1294 de hem saray hem kale kullanma amacli yapimina baslanmis. En karakteristik ozelligi 94 m yukseklikteki kulesidir. Bina 3 katlidir. 1343 ve 1592 de restorasyon gecirmistir. Kuledeki saatin mekanizmasi 1667 yilindan kalmadir.



Palazzo Pitti
Floransanin en etkileyci sarayidir. 1457 de Brunelleschi tarafindan tasarimlanmis ve 16 yy da Ammannati tarafindan genisletilmistir. On yuzu 205m uzunlukta ve 36m yuksekliktedir.


Manelli Kulesi
Manelli ailesine aittir. Cosimo I emriyle yapiıan Vasari koridoru icinden gecmesi istenir. Manellilerin itiraziyla Dük binaya dokunmaz. Ponte Cecchio köprüsünün Oltrarno bölümünde yeralır.







Duomo
Santa Maria del Fiore icin cesitli sanatcilar tarafindan degisik donemlerde yapilarak tamamlanmistir.


Duomo Ön Yüz Detaylar








 

Duomo Kutsama Bölümü ve Altından Cennet Kapısı

Cennet Kapısı
Duomo Katedralinde kutsama bölümünün doğu kapısıdır. Üzerinde eski ahitte bulunan 10 olayı anlatan 10 panel bulunur. Bunlar yukarıdan asağı doğru soldan sağa olmak üzere; Adem ile Havva' nın yaratılışı, ilk cinayet Cain in Abel i öldürmesi, Nuh ve ailesinin Nuh'un gemisini terk ettikten sonra kurban sunması, İbrahim beygamberin oğlu Isak'i kurban ederken meleklerin gözükmesi, Esau ve Yakubun doğumu, Joseph'in tüccarlara satilması Benjamin'in torbasında altın kupanın  bulunuşu Joseph'in kendini kardeşlerine tanıtması, Sina Dağında Musa'nın 10 emiri alışı, Ürdün nehrinde Israil halkı Jericho şehrinin yenik düşüşü, Filistinlilere karsı savaş. Davud'un Goliath'ı öldürmesi. Solomon'un Sheba kraliçesini kabulü

Neptün Çeşmesi
Piazza della Signoria meydaninda yer alir. Bartolomeo Ammannati ( 1563-1575) ve arkadaslari tarafindan yapilmistir.


Deniz Tanrısı Neptün


Ognissanti Kilisesi
1256 yapilmış ancak 17 yy da restore edilmistir. Yemekhanesinde Ghirlandaio'nun en önemli eseri "Son Yemek" yer alır.

Hercules ve Cacus
Baccio Bandinelli tarafindan yapilmistir


David (Davud)
Michelangelo'nun Davud heykeli'nin kopyası








Hiç yorum yok: